Cumartesi, Aralık 16, 2006

Kolay Tiramisu




Malzemeler:
  1. 2 paket kedi dili bisküvi
  2. 250 gr mascarpone, 4 yemek kasigi seker
  3. 1 paket dr. oetker hazir tiramusu paketi
  4. 2 fincan neskahve
  5. azicik kakao

Hazirlanisi:

  1. Dr Oetker tiramisu paketini üzerindeki tarife göre hazirlayalim. Icerisine mascarponeyi ve sekeride ekleyelim.
  2. Kedi dili bisküvileri genis ve derin bir kaba koydugumuz sekersiz olarak hazirladigimiz iki bardak iliklastirilmis neskahveye söyle bi önünü arkasini batiriverip cikaralim.
  3. Bisküvileri dikdörtgen bir servis kabina dip dibe yerlestirelim.
  4. Bir sira bisküviyi siralayinca üzerine hazirladigimiz kek kivamindaki karisimin yarisini dökelim. Üzerine kakao eleyelim.
  5. Simdi ayni sekilde yine bisküvi siralayalim ve kalan sivi kek karisimini dökelim, düzeltelim. Üzerine kakao eleyelim.
  6. Üzerine strec gecirip buzdolabinda en az üc saat bekletelim.

Salı, Aralık 12, 2006

Kokosmakronen






Malzemeler:
  1. 2 yumurta
  2. 200 gr seker
  3. bir tutam tuz
  4. 250 gr hindistan cevizi rendesi (kurutulmus) (ama tavsiyem biraz daha eksik koyun örnegin: 230 gr )
  5. 2 yemek kasigi limon suyu
  6. 20-30 adet oblaten

Yapilisi:

  1. Yumurtayi, sekerle birlikte, krema gibi olana dek mikser ile cirpalim. Seker cözülünce limon suyunu ve hindistan cevizi rendesini ekleyelim. Bu kismini bir kasik ile karistiralim.
  2. Bu karisimi biraz bekletelimki hindistan cevizi islakligi iyice ceksin.
  3. Tepsiye yagli kagidi yayalim, oblatenleri araliklarla siralayalim. Iki kasik yardimi ile karisimdan bir miktar alip oblatenlerin üzerine yerlestirelim.
  4. önceden isitilmis firinda 12-15 dakika dikkat ede ede pisirelim.
  5. kapali bir kapta saklayalim.

Çarşamba, Aralık 06, 2006

Spitzbuben



Malzemeler:

  1. 350 gr un
  2. 150 gr seker
  3. 1 paket vanilya sekeri
  4. yarim limon kabugunun incecik rendesi (limon kullanilmamis olacak)
  5. 100 gr ezilmis, incecik badem (dövülmüs)
  6. 250 gr oda sicakliginda margarin yada tereyagi
  7. 1 yumurta
  8. 3lü (üc degisik büyüklükte) sekil verme formlari (üc boy yildiz gibi)
  9. üzeri icin pudra sekeri
  10. ortalari koymak icin 250 gr kadar ahududu marmelati

Yapilisi:

  1. Un, seker, vanilya sekeri, limon kabuklari ve badem birlikte karistirilir.
  2. Tereyagini minik minik hamurun icine serpistiririz.
  3. Yumurtayida ortaya kirar, hepsini bir güzel harmanlar ve elimizle güzel bir hamur hazirlariz.
  4. Hamuru ince naylonla sarip (strec folyomu deniyordu) buzdolabinda 2 saat bekletelim. Fazla beklerse korkmayin sadece fazla sertlesir, ama yinede kurabiyelerinizi yapabilirsiniz. (Benimki 1 gece bekledi, ertesi günü cok sertlesmisti, ama parca parca kopardim ve önce elimle biraz oynadim. Hemen yumusadi hamur.
  5. Dolaptan aldigimiz hamurumuzu tezgaha koyalim. Portakal büyüklügünde bir parca koparalim ve oklava ile 1 santim inceliginde acalim.
  6. Her üc sekildende esit miktarda form cikaralim hamurdan ve bunlari yagli kagit serili tepsiye dizelim. Esit miktarda olmalilar cünkü firindan ciktiklari gibi marmelat ile ücer ücer yapistiracagiz onlari.
  7. Tepsimiz dolunca 180 derecede 10-12 dakika kadar pisirelim. Püf noktasi: Hamurlarin eni-sismanligi ayni olsun ki hepsi ayni zamanda pissin)
  8. firindan cikan formlari hic vakit kaybetmeden marmelat ile yapistiralim. En büyük ve ortanca sekilli formlarin üzerine tatli kasigi ile marmelat sürelim. Üc formu en alta en büyük, ortaya ortanca ve en üste en kücük gelecek sekilde kapatalim. Bir tabaga siralayalim, soguyunca saklama kabina koyalim ve üzerine bol miktarda pudra sekeri serpelim.

Pazar, Aralık 03, 2006

Badem Ezmeli Toplar (noel kurabiyeleri-2-)



Malzemeler:

Hamur icin:

  1. 200 gr ezilmis badem
  2. 300 gr un
  3. 200 gr seker
  4. 200 gr eritilimis ve sogutulmus margarin yada tereyagi
  5. 4 yemek kasigi portakal likörü(yogun portakal suyu)
  6. 2 yumurta

Ic harci:

  1. 100 gr sütlü yada bitter cukulata

Yapilisi:

  1. Badem, un ve seker bir kabin icinde karistirilir.
  2. Ortasina bir cukur acilir.
  3. Eritilimis ve sogutulmus margarin yada tereyagi ve likör (yogun portakal suyu) de eklenir bu karisima.
  4. yumurtalarida bu cukura kirariz.
  5. Elimizle hamurumuzu yogurur, hazirlariz.
  6. Kiraz büyüklügünde toplar elimizde yuvarlar ve yagli kagit serili tepsiye araliklarla siralariz.
  7. bir tepsi dolduysa bu minik toplarin tepesinden parmagimizla cok hafif bastiririz ve azicik yassilastiririz.
  8. önceden isitilmis firinda 200 derecede 12-15 dakika kadar pisiririz.
  9. firina verdikten sonra 12 yada 15 dakikanin dolmasini beklemeyelim. sürekli kontrol edelim. Bazen daha hizli yada firinina göre daha yavas pisme ihtimalleri var.
  10. Bizde bu arada cukulatayi eritelim ve firindan cikan iki yassi top arasina sürelim. Toplari birbirine cukulata yardimi ile yapistiralim.
  11. Hepsini bu sekilde hazirlayip sogumaya birakalalim. Cukulatalari soguyunca toplar iyice yapismis olacak ve artik hic ayrilmayacaklar.