Cukulatali Kek
Keki icin:
- 3 yumurta
- 2 su bardagi un
- 1 su bardagi seker
- 125 gr margarin (oda sicakliginda)
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 su bardagi süt
Kremasi:
- 1/2 litre süt
- 3 corba kasigi un
- 3 corba kasigi kakao
- 1 yumurta
- 7,8 yemek kasigi seker
- ( 1 corba kasigi tereyagi, 50 gr cukulata )
- hindistan cevizi
Hazirlanisi:
- Kek malzemelerini karistirir, dikdörtgen bir cam kaba (pisirme kabini tereyagi ile yaglayalim) bosaltir, 180 derecede pisiririz.
- Kek pisip sogumaya biraktigimizda kremasini hazirlariz.
- Krama malzemelerini bir tencerede sürekli karistirarak koyulasana degin pisiririz. Sürekli karistiralim, dibine tutmasin, topaklanmasin.
- Kremanin ocaktan inmesine yakin 50 gram (bitter) koyu yada sütlü cukulata ve 1 corba kasigi tereyagi ekleriz.
- Hafif soguyan kremayi kekin üzerine yayariz. Eger dilersek arasina muzda döseyebiliriz. Ben sade yaptim, cok lezzetli, hafif bir cukulatali kek oldu.
- En son olarak üzerine hindistan cevizi serptim.
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa