Cumartesi, Mart 15, 2008

Cukulatali Kek




Malzemeler

Keki icin:
  • 3 yumurta
  • 2 su bardagi un
  • 1 su bardagi seker
  • 125 gr margarin (oda sicakliginda)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 su bardagi süt

Kremasi:

  • 1/2 litre süt
  • 3 corba kasigi un
  • 3 corba kasigi kakao
  • 1 yumurta
  • 7,8 yemek kasigi seker
  • ( 1 corba kasigi tereyagi, 50 gr cukulata )
  • hindistan cevizi

Hazirlanisi:

  1. Kek malzemelerini karistirir, dikdörtgen bir cam kaba (pisirme kabini tereyagi ile yaglayalim) bosaltir, 180 derecede pisiririz.
  2. Kek pisip sogumaya biraktigimizda kremasini hazirlariz.
  3. Krama malzemelerini bir tencerede sürekli karistirarak koyulasana degin pisiririz. Sürekli karistiralim, dibine tutmasin, topaklanmasin.
  4. Kremanin ocaktan inmesine yakin 50 gram (bitter) koyu yada sütlü cukulata ve 1 corba kasigi tereyagi ekleriz.
  5. Hafif soguyan kremayi kekin üzerine yayariz. Eger dilersek arasina muzda döseyebiliriz. Ben sade yaptim, cok lezzetli, hafif bir cukulatali kek oldu.
  6. En son olarak üzerine hindistan cevizi serptim.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

Bu yayına verilen bağlantılar:

Bağlantı Oluştur

<< Ana Sayfa