Schwarzwälder Kirschkuchen - 2
Kek icin:
- 250 gr tereyagi
- 250 gr seker
- 5 yumurta
- 100 gr un
- 1 kabartma tozu
- 250 gr findik (ezilmis halde)
- 100 gr cukulata ve 2 yemek kasigi kakao (bir miktar cukulayi süslemek icin ayiralim)
Meyvesi:
- 680 gr Kiraz (suyunu süzünce 350 gr olacak)
Kremasi:
- 400 gr sahne (sivi krema)
- 2 paket vanilya
- 2 paket sahnesteif ( sivi krema koyultucusu)
- cukulata
Kekin hazirlanisi:
Kek mükemmel oluyor, sade kek halinde bile yenebilir.
- Minik bir cezveye cukulatayi ufalayalim. Bu cezvemizide ici su dolu bir kaba koyalim. Suyu isitalim, cukulatamiz erisin.
- Karistirma kabinda tereyagini ve sekeri cirpalim.
Yumurtalari birer birer ekleyelim, sirpmaya devam edelim.
- Unu ve kabartma tozunu karistiralim, eleyerek kek hamuruna ilave edelim.
- Findigida ekledikten sonra en son olarak erittigimiz cukulatayi ve ona karistirdigimiz
kakaoyu koyalim. - 26 cm capinda firin kabimizi yaglayalim ve azicik unlayalim.
- kek karisimini kabimiza dökelim 160 derecede önceden isitilmis firinda 60 dakika kadar pisirelim.
Meyvesinin hazirlanisi
Süzülen suyunu bir kapta biriktirelim.
Suyunu isitalim bir miktar suyunu yaklasik 3 yemek kasigi nisasta ile cirpalim, isitilmis kiraz suyu ile topaklanmadan karistiralim . ( ben 3 yemek kasigi koydugumu hatirliyorum, onu not etmemisim, siz yinede koyuluguna dikkat edin)
Kremanin Hazirlanisi
- Sahneyi yani sivi kremayi cirpalim baslangicta icine 2 paket sahnefestiger yani krema koyulastiricisinida ekleyelim.
- Koyulasmasina yakin vanilya sekerinide ekleyelim.
Kekin tamamlanisi:
- Kekimizi aslinda üc esit parcaya bölmeliyiz, ama ben isin kolayina kactim ve sadece ortadan ikiye böldüm.
Ortasina meyve karisimini yayalim. Üzerine bir miktar krema karisimi yayalim.
- Ikinci kek katini üzerine kapatalim ve en üste kalan kremayi yayalim.
Üzerine bir miktar cukulata rendeleyelim.
- Süsleyelim
1 Yorum:
Sunacım merhaba geçmiş olsun dileklerin için teşekkürler.Epey yordu bu hastalık beni.Pastanın tarifi ve yapılış aşamalrını ç güzel anlatmışsın elerine sağlık .Sevgiler...
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa