Cuma, Eylül 08, 2006

Mermer Keki

Evet ...Almancadan cevirince mermer keki, ama bildigimiz sade kek. Tarifini Almanca kek pasta tarifleri olan bir tarif kitabindan aldigim icin böyle acikladim. Biraz kuru bir kek, isteyen bence icine biraz meyve kurusu atabilir; üzüm gibi..

Malzemeler
  1. 250 gr oda sicakliginda beklemis tereyagi
  2. 250 gr seker
  3. 3 tatli kasigi vanilya sekeri
  4. 4 yumurta
  5. 400 ge un
  6. 100 gr nisasta
  7. 3 tatli kasigi kabartma tozu
  8. bir tutam tuz
  9. 100 ml süt
  10. 30 gr kakao

Yapilisi

  • Ilk önce kabimiza aldigimiz tereyagi ile sekeri ve vanilya sekerini kremsi bir görüntü olana kadar cirpalim.
  • yumurtalari teker teker ekleyelim ve cirpmaya devam edelim
  • un, tuz, nisasta ve kabartma tozunu karistiralim, eleyerek karisima ekleyelim. Muhakkak eleyelim.
  • bu sirada sütüde koyalim
  • hamurun 1/3 ünü alalim. kakaoyu bununla karistiralim,
  • ben capi 26 olan bir kek kalibi kullandim. icini margarin ile yagladim, azicik un serptim.
  • sade kekin yarisini kalibin altina ve üstüne , ortayada kakaolu kismini döktüm.
  • üstünü bir kasikla düzelttim, 180 dereceye ayarlanmis önceden isitilmis firinda 1 saat pisirdim. bicak ile pisme kivamini kontrol edip firindan aldim ve sogumasi icin bekledim.
  • kaliptan kolayca ayrilan bir kekim oldu.


1 Yorum:

Anonymous susam dedi ki...

Eline sağlık sunacım kekinden birdilim aldım çayımla iyi gitti doğrusu teşekkürler.Söylediğin gibi içine biraz üzüm veya meyve kurusuda güzel olur tarifin için teşekkürler güzel bir hafta dilerim hoşcakal.

Pazar, 10 Eylül, 2006  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

Bu yayına verilen bağlantılar:

Bağlantı Oluştur

<< Ana Sayfa