Pazar, Haziran 04, 2006

Kirintili Pasta


Buna pastami yoksa kekmi demek gerekir? Cumartesi aksam üzeri cok sevdigimiz arkadaslara gittik. Bende bu güzel visneli kek tarifini gördügümden beri yapacak firsat ariyordum. Iste bana firsat... Cayin yaninda güzel bir lezzet katti aksama. Gercekten! Esimden tam not aldim!. Hem cok kolay, hem lezzetli....

Malzemeler:

200 gr oda sicakliginda margarin

200 gr seker

bicagin ucu ile tuz

1 yemek kasigi incecik rendelenmis limon kabugu

1 yumurta

1 kabartma tozu

500 gr un

450 gr visne receli(könfitüre) yani receliniz koyu bir kivamda olsun. sanki jöleli gibi varsa daha iyi olur. tarife tam uymak acisindan ...

50 gr incecik badem (ezilmis halde)

üzerine serpmek icin pudra sekeri


Yapilisi:

  • Ilk önce karistirma kabina margarini, sekeri, limon rendesini, tuzu ve yumurtayi alir, iyice cirpariz. Unu kabartma tozu ile karistirdiktan sonra bundan bir iki kasik karistirma kabina ekler mikserle kisaca bir kez daha karistirip unun tamamini ekleyip elimizle hamur haline getirene kadar yogururuz.
  • 26 cm lik yuvarlak kek kalibinin dibini ve duvarlarini margarin ile yaglariz. Hazirladigimiz hamurun yarisini kalibin dibine elimizle döseriz. Üzerine visne recelini bir kasik yardimi ile esit bir sekilde yayariz.
  • En son olarak kalan diger hamur yarisini elimizle recelin üzerine irili ufakli hamur parcalari halinde ufalariz. Sanki ekmek ufalar gibi.
  • 180 derecelik firinda 50 dakika kadar pisiririz.
  • Kek pisip iyice soguduktan sonra üzerini pudra sekeri ile süsleriz.
  • Bitti.

1 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Nice idea with this site its better than most of the rubbish I come across.
»

Salı, 27 Haziran, 2006  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa