Badem Ezmeli Toplar (noel kurabiyeleri-2-)
Malzemeler:
Hamur icin:
- 200 gr ezilmis badem
- 300 gr un
- 200 gr seker
- 200 gr eritilimis ve sogutulmus margarin yada tereyagi
- 4 yemek kasigi portakal likörü(yogun portakal suyu)
- 2 yumurta
Ic harci:
- 100 gr sütlü yada bitter cukulata
Yapilisi:
- Badem, un ve seker bir kabin icinde karistirilir.
- Ortasina bir cukur acilir.
- Eritilimis ve sogutulmus margarin yada tereyagi ve likör (yogun portakal suyu) de eklenir bu karisima.
- yumurtalarida bu cukura kirariz.
- Elimizle hamurumuzu yogurur, hazirlariz.
- Kiraz büyüklügünde toplar elimizde yuvarlar ve yagli kagit serili tepsiye araliklarla siralariz.
- bir tepsi dolduysa bu minik toplarin tepesinden parmagimizla cok hafif bastiririz ve azicik yassilastiririz.
- önceden isitilmis firinda 200 derecede 12-15 dakika kadar pisiririz.
- firina verdikten sonra 12 yada 15 dakikanin dolmasini beklemeyelim. sürekli kontrol edelim. Bazen daha hizli yada firinina göre daha yavas pisme ihtimalleri var.
- Bizde bu arada cukulatayi eritelim ve firindan cikan iki yassi top arasina sürelim. Toplari birbirine cukulata yardimi ile yapistiralim.
- Hepsini bu sekilde hazirlayip sogumaya birakalalim. Cukulatalari soguyunca toplar iyice yapismis olacak ve artik hic ayrilmayacaklar.
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa