Pazar, Aralık 03, 2006

Badem Ezmeli Toplar (noel kurabiyeleri-2-)



Malzemeler:

Hamur icin:

  1. 200 gr ezilmis badem
  2. 300 gr un
  3. 200 gr seker
  4. 200 gr eritilimis ve sogutulmus margarin yada tereyagi
  5. 4 yemek kasigi portakal likörü(yogun portakal suyu)
  6. 2 yumurta

Ic harci:

  1. 100 gr sütlü yada bitter cukulata

Yapilisi:

  1. Badem, un ve seker bir kabin icinde karistirilir.
  2. Ortasina bir cukur acilir.
  3. Eritilimis ve sogutulmus margarin yada tereyagi ve likör (yogun portakal suyu) de eklenir bu karisima.
  4. yumurtalarida bu cukura kirariz.
  5. Elimizle hamurumuzu yogurur, hazirlariz.
  6. Kiraz büyüklügünde toplar elimizde yuvarlar ve yagli kagit serili tepsiye araliklarla siralariz.
  7. bir tepsi dolduysa bu minik toplarin tepesinden parmagimizla cok hafif bastiririz ve azicik yassilastiririz.
  8. önceden isitilmis firinda 200 derecede 12-15 dakika kadar pisiririz.
  9. firina verdikten sonra 12 yada 15 dakikanin dolmasini beklemeyelim. sürekli kontrol edelim. Bazen daha hizli yada firinina göre daha yavas pisme ihtimalleri var.
  10. Bizde bu arada cukulatayi eritelim ve firindan cikan iki yassi top arasina sürelim. Toplari birbirine cukulata yardimi ile yapistiralim.
  11. Hepsini bu sekilde hazirlayip sogumaya birakalalim. Cukulatalari soguyunca toplar iyice yapismis olacak ve artik hic ayrilmayacaklar.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

Bu yayına verilen bağlantılar:

Bağlantı Oluştur

<< Ana Sayfa