Çarşamba, Eylül 27, 2006

Käse Kuchen (Peynir Pastasi)


Malzemeler:

Hamuru Icin:

  1. 150 gr margarin
  2. 150 gr seker
  3. 2 yumurta
  4. 375 gr un
  5. 2-3 cay kasigi kabartma tozu

Ic Malzemesi Icin:

  1. 500 gr Quark (siz labne peyniri yani maskarpone ile deneyin )
  2. 200 gr süt yada sahne ( krem santi)
  3. 1 cay bardagi kadar sivi yag (sart degil )
  4. 1 paket (Soßenpulver vanilin geschmack)vanilya sos tozu (puding gibi satiliyor)
  5. 135 gr seker ve 2 yumurta
  6. Üzerini süslemek icin konserve mandalina

Yapilisi:

  • Ilk olarak 26 cm capindaki kabimizi margarin ile iyice yaglayalim.
  • Hamur malzemelerini elimizle karistirip, yumusak, ele yapismayan bir hamur elde edelim.Resimdeki gibi hamuru kabimizin dibine ve kenarlarina elimizle yayalim.
  • Ícini hazirlayalim. Mikserle bütün ic malzemeyi karistiralim.

Hazirladigimiz hamur kalibinin icine dökelim.

Üzerinede iyice suyunu süzen mandalinalari siralayalim.

  • Önceden isitilmis firinda 170 derecede 1 saat pastamizi pisiriyoruz.


  • Iyice soguyunca kabindan cikarip servis tabagina alalim. Soguk bir yerde muhafaza edelim.

2 Yorum:

Blogger damak tadı dedi ki...

Selamlar,
Kaese Kuchen'ın muhteşem olmuş bende çok sık yapardım.Hatta içinin biraz daha sıkı olması için Kaese kuchen hilfe droetker'den koyardım içine.Almanya'ya her gidişimde paket paket alıp (başka malzemelerde)gelirdim.Harika olmuş ellerine sağlık canım.Afiyetler olsun..ÇOK TEŞEKKÜRLER PAYLAŞIMIN İÇİN..

Harika bir hafta sonu diliyorum,sevgiyle kal..

Cuma, 29 Eylül, 2006  
Anonymous beyhan dedi ki...

Bu da nefis olmuş,çok şık bir pasta.Tekrar tekrar baktım,hoşuma gitti:)

Pazartesi, 02 Ekim, 2006  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

Bu yayına verilen bağlantılar:

Bağlantı Oluştur

<< Ana Sayfa