Cilekli Rulo Pasta
Malzemeler:
Pandispanya keki icin:
- 4 yumurta
- 4 yemek kasigi sicak su
- 200 gr seker
- 80 gr nisasta
- 1 tatli kasigi kabartma tozu
- 1 paket vanilya sekeri
- 80 gr un
Ic kremasi
- 0,5 litre sahne (krem santi)
- 2 paketcik krema sertlestiricisi
- 65 gr seker
- cilek
Kekin hazirlanisi
- Dikdörtgen pisirme tepsimize yagli kagit serelim.
- Yumurtalarin beyazlarini ve sarilarini dikkatlice ayiralim. Dikkat!! Beyazlarin icine sakin sarisi damlamasin, yoksa köpürmez.
- Yumurta sarilarini ve 4 yemek kasigi sicak suyu karistirma kabina alalim. Mikser ile cirpalim, yavas yavas sekeri ekleyelim.
- cirpmaya devam edelim, sekerin erimesi gerekiyor.
- Simdi mikserin uclarini temizleyelim ve yumurta beyazlarini ayri bir kapta sert bir köpük haline gelene dek cirpalim.
- Beyazlari sarilara yavas yavas ekleyelim
- unu, nisastayi ve kabartma tozunu bir kapta karistiralim, eleyerek asil karistirma kabindaki malzemelere ekleyelim.
- mikserin en düsük ayari ile azicik daha cirpalim.
yagli kagit serili tepsiye esit bir sekilde yayalim.
- 200 derecede önceden isitilmis firinda 15 dakika kadar pisirelim.
- Temiz bir mutfak bezinin üzerine bir avuc seker serpelim. Firindan ciktigi gibi pisen kekimizi bu sekerli zemine ters cevirelim. Yagli kagidi arkasindan hafifce cekelim cikaralim.
Bez ile birlikte dikkatlice kekimizi rulo seklinde saralim. Birakalim bez ile birlikte sogusun.
Kremasi
- Kremasini cirpalim, cirpma islemi sirasinda icine sertlestiricileri ve 65 gr sekerini koyalim.
- Soguyan keki yavasca acalim ve icine kremayi yayalim. Sararkende ince kesilmis cilekleri koyalim.
- buzdolabinda biraz bekletelim, dilersek üzerine biraz pudra sekeri serpebiliriz.
1 Yorum:
Ellerine sağlık canım,eminim çok lezzetli olmuştur.
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa