Cumartesi, Şubat 24, 2007

Cilekli Rulo Pasta






Malzemeler:

Pandispanya keki icin:
  • 4 yumurta
  • 4 yemek kasigi sicak su
  • 200 gr seker
  • 80 gr nisasta
  • 1 tatli kasigi kabartma tozu
  • 1 paket vanilya sekeri
  • 80 gr un

Ic kremasi

  • 0,5 litre sahne (krem santi)
  • 2 paketcik krema sertlestiricisi
  • 65 gr seker
  • cilek

Kekin hazirlanisi

  • Dikdörtgen pisirme tepsimize yagli kagit serelim.
  • Yumurtalarin beyazlarini ve sarilarini dikkatlice ayiralim. Dikkat!! Beyazlarin icine sakin sarisi damlamasin, yoksa köpürmez.
  • Yumurta sarilarini ve 4 yemek kasigi sicak suyu karistirma kabina alalim. Mikser ile cirpalim, yavas yavas sekeri ekleyelim.
  • cirpmaya devam edelim, sekerin erimesi gerekiyor.
  • Simdi mikserin uclarini temizleyelim ve yumurta beyazlarini ayri bir kapta sert bir köpük haline gelene dek cirpalim.
  • Beyazlari sarilara yavas yavas ekleyelim
  • unu, nisastayi ve kabartma tozunu bir kapta karistiralim, eleyerek asil karistirma kabindaki malzemelere ekleyelim.
  • mikserin en düsük ayari ile azicik daha cirpalim.
  • yagli kagit serili tepsiye esit bir sekilde yayalim.
  • 200 derecede önceden isitilmis firinda 15 dakika kadar pisirelim.
  • Temiz bir mutfak bezinin üzerine bir avuc seker serpelim. Firindan ciktigi gibi pisen kekimizi bu sekerli zemine ters cevirelim. Yagli kagidi arkasindan hafifce cekelim cikaralim.
  • Bez ile birlikte dikkatlice kekimizi rulo seklinde saralim. Birakalim bez ile birlikte sogusun.

Kremasi

  • Kremasini cirpalim, cirpma islemi sirasinda icine sertlestiricileri ve 65 gr sekerini koyalim.
  • Soguyan keki yavasca acalim ve icine kremayi yayalim. Sararkende ince kesilmis cilekleri koyalim.
  • buzdolabinda biraz bekletelim, dilersek üzerine biraz pudra sekeri serpebiliriz.


1 Yorum:

Blogger Beyhan dedi ki...

Ellerine sağlık canım,eminim çok lezzetli olmuştur.

Cumartesi, 24 Mart, 2007  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

Bu yayına verilen bağlantılar:

Bağlantı Oluştur

<< Ana Sayfa