Cilekli Rulo Pasta
Malzemeler:
Pandispanya keki icin:
- 4 yumurta
- 4 yemek kasigi sicak su
- 200 gr seker
- 80 gr nisasta
- 1 tatli kasigi kabartma tozu
- 1 paket vanilya sekeri
- 80 gr un
Ic kremasi
- 0,5 litre sahne (krem santi)
- 2 paketcik krema sertlestiricisi
- 65 gr seker
- cilek
Kekin hazirlanisi
- Dikdörtgen pisirme tepsimize yagli kagit serelim.
- Yumurtalarin beyazlarini ve sarilarini dikkatlice ayiralim. Dikkat!! Beyazlarin icine sakin sarisi damlamasin, yoksa köpürmez.
- Yumurta sarilarini ve 4 yemek kasigi sicak suyu karistirma kabina alalim. Mikser ile cirpalim, yavas yavas sekeri ekleyelim.
- cirpmaya devam edelim, sekerin erimesi gerekiyor.
- Simdi mikserin uclarini temizleyelim ve yumurta beyazlarini ayri bir kapta sert bir köpük haline gelene dek cirpalim.
- Beyazlari sarilara yavas yavas ekleyelim
- unu, nisastayi ve kabartma tozunu bir kapta karistiralim, eleyerek asil karistirma kabindaki malzemelere ekleyelim.
- mikserin en düsük ayari ile azicik daha cirpalim.
- yagli kagit serili tepsiye esit bir sekilde yayalim.
- 200 derecede önceden isitilmis firinda 15 dakika kadar pisirelim.
- Temiz bir mutfak bezinin üzerine bir avuc seker serpelim. Firindan ciktigi gibi pisen kekimizi bu sekerli zemine ters cevirelim. Yagli kagidi arkasindan hafifce cekelim cikaralim.
- Bez ile birlikte dikkatlice kekimizi rulo seklinde saralim. Birakalim bez ile birlikte sogusun.
Kremasi
- Kremasini cirpalim, cirpma islemi sirasinda icine sertlestiricileri ve 65 gr sekerini koyalim.
- Soguyan keki yavasca acalim ve icine kremayi yayalim. Sararkende ince kesilmis cilekleri koyalim.
- buzdolabinda biraz bekletelim, dilersek üzerine biraz pudra sekeri serpebiliriz.
1 Yorum:
Ellerine sağlık canım,eminim çok lezzetli olmuştur.
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa