Pazartesi, Nisan 14, 2008

Elmali Kek





Malzemeler
Orjinal Hamuru
  1. 5 yumurta
  2. 250 gr yumusak margarin (ben tereyagi kullanirim)
  3. 3 paket vanilya sekeri
  4. 1 paket kabartma tozu
  5. 1 cay bardagi su
  6. 350 gr seker
  7. 150 gr nisasta
  8. 300 gr un

Ben hamur malzemelerinin yarisini kullandim. Aksi takdirde tepsim kücük geliyor ve hamur kabarma asamasinda tasiyor.

Üzeri icin

  1. 4-5 soyulmus elma
  2. 1 tatli kasigi tarcin
  3. 1 cay bardagi seker

Hazirlanisi

  1. Yumurta ile sekeri ve tereyagini cirpar , diger malzemeleri eleyerek kabimiza ekleriz.
  2. Hepsini cirpinca, tereyagi ile yagladigimiz tepsiye dökeriz.
  3. Elmalari ince ince dilimler, tarcin ve sekerle karistirip, hamurun üzerine siralariz.
  4. Önceden isitilmis firinda pisiririz.
  5. Soguduktan sonra servis esnasinda pudra sekeri serpebiliriz.


0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

Bu yayına verilen bağlantılar:

Bağlantı Oluştur

<< Ana Sayfa