Tartolet
Malzemeler
- Malzemeler 6 kisilik ( 6 Tartolet formu icin )
- 200 gr un
- bir cimdik tuz
- 40 gr seker
- 1 yumurta
- 100 gr yumusak tereyagi
- 6 adet tartolet formu ve yaglamak icin yumusak tereyagi
Sosu
- 1/2 paket vanilya puding yada benzeri.
- 1 paketcik tortenguss (jöle)
- meyveler ( cilek, frambuaz...)
Yapilisi
- Tüm malzemeleri elimizle karistirip, yogururuz.
- Elde ettigimiz hamuru cok az un ve oklava yardimi ile acariz.
- Bir tartolet formu ters cevirip, hamura bastiririz. Böylece hamurdan 6 adet minik form cikaririz.
- Cikan hamurcuklari cok cok iyi yagladigimiz tartolet formlarina yerlestiririz. Bu sekilde formlari buzdolabinda 1 saat bekletiriz. Ben buzlukta 10 dakika beklettim. ( acelem vardi)
- Soguyan hamurlara 8 - 10 kere catal batiririz.
- 15 -20 dakika kadar önceden 180 derece isitilmis firinda cok az pembelesen kadar pisiririz.
- Bu arada üzeri icin yarim paket puding hazirlariz.
- Pisen tartoletleri iyice soguturuz, kaliplarindan cikartiriz
- Üzerlerine pudingi paylastiririz. Meyve siralariz ve en son olarak ayrica hazirlamis oldugumuz (tortenguss ) jölesini dökeriz.
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa