Çarşamba, Aralık 06, 2006

Spitzbuben



Malzemeler:

  1. 350 gr un
  2. 150 gr seker
  3. 1 paket vanilya sekeri
  4. yarim limon kabugunun incecik rendesi (limon kullanilmamis olacak)
  5. 100 gr ezilmis, incecik badem (dövülmüs)
  6. 250 gr oda sicakliginda margarin yada tereyagi
  7. 1 yumurta
  8. 3lü (üc degisik büyüklükte) sekil verme formlari (üc boy yildiz gibi)
  9. üzeri icin pudra sekeri
  10. ortalari koymak icin 250 gr kadar ahududu marmelati

Yapilisi:

  1. Un, seker, vanilya sekeri, limon kabuklari ve badem birlikte karistirilir.
  2. Tereyagini minik minik hamurun icine serpistiririz.
  3. Yumurtayida ortaya kirar, hepsini bir güzel harmanlar ve elimizle güzel bir hamur hazirlariz.
  4. Hamuru ince naylonla sarip (strec folyomu deniyordu) buzdolabinda 2 saat bekletelim. Fazla beklerse korkmayin sadece fazla sertlesir, ama yinede kurabiyelerinizi yapabilirsiniz. (Benimki 1 gece bekledi, ertesi günü cok sertlesmisti, ama parca parca kopardim ve önce elimle biraz oynadim. Hemen yumusadi hamur.
  5. Dolaptan aldigimiz hamurumuzu tezgaha koyalim. Portakal büyüklügünde bir parca koparalim ve oklava ile 1 santim inceliginde acalim.
  6. Her üc sekildende esit miktarda form cikaralim hamurdan ve bunlari yagli kagit serili tepsiye dizelim. Esit miktarda olmalilar cünkü firindan ciktiklari gibi marmelat ile ücer ücer yapistiracagiz onlari.
  7. Tepsimiz dolunca 180 derecede 10-12 dakika kadar pisirelim. Püf noktasi: Hamurlarin eni-sismanligi ayni olsun ki hepsi ayni zamanda pissin)
  8. firindan cikan formlari hic vakit kaybetmeden marmelat ile yapistiralim. En büyük ve ortanca sekilli formlarin üzerine tatli kasigi ile marmelat sürelim. Üc formu en alta en büyük, ortaya ortanca ve en üste en kücük gelecek sekilde kapatalim. Bir tabaga siralayalim, soguyunca saklama kabina koyalim ve üzerine bol miktarda pudra sekeri serpelim.

1 Yorum:

Blogger Unknown dedi ki...

Harika bir site tarifleri incelemekten saatlerdir cikamiyorum:)) Hep Alman tariflerini merak ediyordum ama boyle guzel anlatilanlara hic rastlamamistim yasasiin artik yapabilirim:)) cok tesekkurler ellerinize saglik:)))

Salı, 30 Haziran, 2009  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa