Salı, Aralık 12, 2006

Kokosmakronen






Malzemeler:
  1. 2 yumurta
  2. 200 gr seker
  3. bir tutam tuz
  4. 250 gr hindistan cevizi rendesi (kurutulmus) (ama tavsiyem biraz daha eksik koyun örnegin: 230 gr )
  5. 2 yemek kasigi limon suyu
  6. 20-30 adet oblaten

Yapilisi:

  1. Yumurtayi, sekerle birlikte, krema gibi olana dek mikser ile cirpalim. Seker cözülünce limon suyunu ve hindistan cevizi rendesini ekleyelim. Bu kismini bir kasik ile karistiralim.
  2. Bu karisimi biraz bekletelimki hindistan cevizi islakligi iyice ceksin.
  3. Tepsiye yagli kagidi yayalim, oblatenleri araliklarla siralayalim. Iki kasik yardimi ile karisimdan bir miktar alip oblatenlerin üzerine yerlestirelim.
  4. önceden isitilmis firinda 12-15 dakika dikkat ede ede pisirelim.
  5. kapali bir kapta saklayalim.

2 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Merhaba sitenizi bu gün yoğurtlu çorba tarifi ararken keşfettim.Sabahtan beri her sayfasını geziyorum. Ellerinize sağlık güzel tarifleriniz var. Bende birkaçını deneyeceğim.Kızlarınızın isimleri çok ilginç neden peynir ve zeytin? Siz nerelisiniz?. Yemekleriniz iç anadolu yöresini asımsattı bana.Suna hanım Kokosmakronen tarifinizi yapmak istiyorum OBLATEN nedir bilmiyorum.Siz almanyadasınız ama ben Ülkemizden Ankaradan yazıyorum. Bana tarif edermisiniz nerede bulabilirim? Herkese sevgiler saygılar

koselih@hotmail.com

Çarşamba, 12 Eylül, 2007  
Blogger MUTFAK SAYFASI dedi ki...

Sevgili Hediye Özgen sayfama hosgeldin.Tüm güzel düsüncelerin icin tesekkür ederim. Kizlarin biri süt gibi beyaz, digeri findik gibi esmer. Isimleri teyzesi saka olsun diye takti. Kücükken onlari böyle seviyordu, bizde öyle hatira olarak buraya yazdik. Ben Konya-Karaman liyim. Oblaten benim bildigim kadari ile sadece hazir alinabilen, hamurdan yapilmis, kagit gibi incecik pasta malzemesi. Ankara da nereden alabilirsiniz bilemem, ama kokosmakronenleri illa da oblatenlerle yapmaniz sart degil. Yagli kagit üzerinede gayet güzel olur. Kokosmakronenler arasinda bir miktar aralik birakin, dikkat edin cok pismemeliler. Simdiden afiyet olsun
sevgilerimle
mutfak sayfasi
suna

Pazar, 14 Ekim, 2007  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa