Cuma, Haziran 06, 2008

Donauwellen



Malzemeler:
  • 125 gr yumusak tereyagi
  • 100 gr seker
  • 1 paket vanilya sekeri
  • bicak ucu kadar tuz
  • 3 yumurta
  • 200 un
  • 1,5 tatli kasigi kabartma tozu
  • 2 tatli kasigi kakao
  • 2 yemek kasigi süt
  • 1 Kavanoz kiraz kompostosu (350 gr kadar, kavanozda tane tane bulunan kirazlardan)

Kremasi:

  • 1/2 paket vanilyali puding
  • 75 gr seker
  • 250 gr süt
  • 125 gr tereyagi

Kekin en üst kismi icin 100 gr erimis cukulata

Hazirlanisi:

  • Kakao ve sütü ayiralim. Diger kek malzemelerini kirazlar en son katilacak sekilde mikserle cirpalim. Dibi yaglanmis bir cam tepsiye hamurun 2/3 ünü bosaltalim.
  • Kalan hamura kakao ve sütüde ekleyelim.
  • Kekin üzerine kalan kakaolu kek hamurunu da bosaltalim.
  • Keki 180 derecede pisirelim.
  • Soguyan kekin üzerine pudingi yayalim.
  • En son; cukulatayi benmari usulü eritip pudingin üzerine koyalim.


2 Yorum:

Blogger Damak Tadı dedi ki...

Suna'cığım çok nefis görünüyor Donauwellen,ellerine sağlık canım..Tarifini hemen not ediyorum..Bizlerle paylaştığın için çok teşekkürler..

Seni ve tatlı kızlarını öpüyorum..

Sevgilerimle..

Pazar, 08 Haziran, 2008  
Blogger Damak Tadı dedi ki...

Suna'cığım çok nefis görünüyor Donauwellen,ellerine sağlık canım..Tarifini hemen not ediyorum..Bizlerle paylaştığın için çok teşekkürler..

Seni ve tatlı kızlarını öpüyorum..

Sevgilerimle..

Pazar, 08 Haziran, 2008  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa