Pazar, Mayıs 21, 2006

Kuru Meyveli Kek














Cumartesi aksami dogum günü tamamen bitmis, ortalik sakinlesmisken denemek istedigim bir kek tarifini deneme firsatim oldu. Hem zaten pazar günü gelecek olan misafirlerimiz icin de kahvenin yanina iyi bir tatli alternatifi oldu.. Ben bu tarif icin cok minik bir kalip kullandim. Kalibin capi sanirim 16 cm olmali. Isteyen minik bir dikdörtgen kalipda kullanabilir...
Malzemeler:
  • oda sicakliginda 125 gr. tereyagi
  • 75 gr seker
  • 1 paketcik vanilya sekeri
  • 3-5 damla limon suyu
  • 1 tutam tuz
  • 3 yumurta
  • 250 gr un, 1 cay kasigi kabartma tozu
  • 2-3 kuru incir, 2-3 kuru kaysi, 2-3 kuru erik, bir avuc kadar kuru üzüm

Yapimi: tereyagini sekerle cirpar, seker eriyince vanilyasini, limon suyunu, tuzunu, yumurtasini ekler cirpmaya devam ederiz. Unu kabartma tozu ile karistirip bu karisima eleriz. En son kuru meyveleri minicik dograr cok azicik una bular karisima katariz. Cok iyi yaglanmis kalibimiza döker önceden 180 derecede isitilmis firinda 1 saat kadar pisiririz. Bu kekimiz epey kuru oluyor, belki biraz daha islak bir lezzet elde edebiliriz. Ben böyle bir sonuc elde ettim, tadi güzel oldu ama dedigim gibi belki biraz daha islak olsa daha güzel olacak. Tavsiyesi olan varsa lütfen yazsin...





2 Yorum:

Blogger MUTFAK SAYFASI dedi ki...

yorum yazan arkadasa tesekkür ederim. sayfama güzel yorumlariyla renk katiyor. ingilizce bilmedigim icin türkce cevap verebiliyorum. siz türkce biliyorsunuz sanirim, yoksa sayfamdaki tarifleri nasil degerlendirebilirsiniz? selamlarimla suna

Salı, 04 Temmuz, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Your website has a useful information for beginners like me.
»

Salı, 18 Temmuz, 2006  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa