Salı, Mayıs 09, 2006


Herkese merhaba...
Bu benim sitede yayinliyacagim ilk tarif olacak. Hadi baslayalim o zaman...

Malzemeler
Hamuru icin:
3 yumurta
3 yemek kasigi soguk su
185 gr seker
110 gr un
1/2 paket kabartma tozu

Üzeri icin:
1 paket vanilyali puding
sevdiginiz meyveler ( üzüm, muz, cilek, ahududu, kivi...)
2 paketcik kirmizi jöle( bu Almanya´da kullanilan jölelerden.Sanirim Türkiye´de de uygun jöleler var.)

Yapilisi 1.ilk olarak 3 yumurtanin beyazlarini sarilarindan ayirir ve beyazlarini bir cirpma kabina bosaltiriz. Yumurta beyazlarinin üzerine 3 yemek kasigi soguk suyu ekler ve mikserle bu karisimi cirpariz. Yumurtalar köpük haline geldigi sirada bu karisima sekeri de ekler cirpmaya devam ederiz. Artik yumurtalarin sarilarini ve kabartma tozu ile karistirilmis unu da ekler son bir kez daha iyice cirpariz. Hamurumuz hazir. Bu bisküvi hamurunu yaglanmis bir yuvarlak borcama bosaltiriz. Firini önceden 175 derecede isitiriz, yaklasik 12-15 dakika pisiririz.
2. Vanilyali pudingi üzerinde yazan tarife göre yapariz ve sogumus olan bisküvi hamurumuzun üzerine sicakken dökeriz. Bunu hamurun üzerine esit sekilde yayariz. Pudingin biraz sogumasini beklerken bizde meyveleri dograr ve pudingin üzerine meyveleri istedigimiz bicimde ister karisik ister bicimli siralariz.

3. Simdi artik en son asamaya geldik. Eger bazi meyveleri teneke komposto kutusundan tedarik ettiyseniz bu kutulardaki sulari jöle suyu icin kullanabilirsiniz. Jölenizi üzerindeki sivi tarifine göre hazirlayin ve sicakken meyvelerin üzerine bir kasik yardimiyla esit sekilde bosaltin. Soguyunca ve azicik buzdolabinda bekletince pastaniz hazir.
Bu pastanin pratik tarafi kekini bir gün önceden yada geceden kisa sürede hazirlayabilirsiniz. Ve gerekirse buzlukta saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun

5 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

sevgili suna merhaba,
yaptıklarını görünce aklıma almanyadaki cocukluk günlerim geldi.hersey cok güzel görünüyor ellerine sağlık.

Perşembe, 06 Temmuz, 2006  
Blogger MUTFAK SAYFASI dedi ki...

merhaba handan, bende senin adina mutlu oldum. cocukluk günlerimiz hayatimizin en güzel günleridir. umarim sayfamda benimle daha bircok seyi paylasirsin. sevgilerimle
suna

Perşembe, 06 Temmuz, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Hmm I love the idea behind this website, very unique.
»

Salı, 18 Temmuz, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

I'm impressed with your site, very nice graphics!
»

Perşembe, 20 Temmuz, 2006  
Anonymous Adsız dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor.Bu tarifi paylaştığınız için teşekkürler.
Hemen deneyeceğim.

Cumartesi, 13 Haziran, 2009  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa