Çarşamba, Haziran 20, 2007

Havuclu Kek


Bircok arkadasimin tarifini aldigi bu kek bizim evdede en sevilen keklerin basinda geliyor.
Malzemeler:
  1. 2 su bardagi un (birer parmak eksik olsun bardaktan)
  2. 1 su bardagi seker
  3. 1 su bardagi sivi yag
  4. 1 bardak incecik havuc rendesi
  5. 1 su bardagi findik ezmesi
  6. 1 paket kabartma tozu
  7. 3 yumurta
  8. 1 tatli kasigi tarcin
  9. 1/2 cay bardagi süt

Hazirlanisi:

Unu eleyerek karistirma kabina koyalim. Icine kabartma tozunuda ekleyelim. Diger malzemeleride karistiralim, en son olarak havucu ekleyelim.

Burada ufak bir nokta var dikkat edilmesi gereken: Bazen 1.2 kasik daha un eklemek gerekiyor. Hamurun kek akiskanligina gelmesi icin.

Pisirme kabini tereyagi ile yaglayip, keki 170 derecede pisirelim. Pisirme süresi olarak 25 dakika diye aklimda kalsada ,mutlaka bicakla bir test yapmanizda fayda var. Cünkü ne kadar sürede pistigini belirtebilmek icin, saate bakmayi her seferinde unutuyorum.